Stihl a atins vânzări record în 2019 și rămâne lider autoritar la nivel mondial

Grupul Stihl a atins cifre record atuunci când vine vorba de vânzările înregistrate în primele opt luni ale anului 2019. Stihl a facturat în valoare de 2,8 miliarde de euro la nivel global în această perioadă, cifre care înseamnă o creștere cu 6,1% față de aceeași perioadă a anului precedent. „Această creștere este o consecință a cererii în creștere de produse de calitate ridicată. Chiar dacă numărul total de produse a scăzut lejer, cota de piață a companiei a crescut, mai ales în segmentul aparatelor pe benzină”, a explicat președintele Consiliului Director al grupului Stihl, Dr. Bertram Kandziora, într-o conferință de presă.

Aici descopera oferte drujbe (LINK)

Unitățile vândute de mașini pe baterii pentru grădină au cunoscut în continuare vânzări de două cifre, în timp ce cererea pentru produse pe benzină a scăzut ușor. „Ne păstrăm ferm angajamentul de a dezvolta gama de produse pe benzină, dar și să accelerăm dezvoltarea produselor pe baterii”, a mai spus Dr. Kandziora. Operațiunile coompaniei s-au văzut prejudiciate de condițiile meteo din anumite regiuni-cheie, unde s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate și foarte puține ploi. Circumstanțele respective se adaugă la faptul că în continuare e o situație economică complicată la nivel mondial - în particular din cauza incertitudinii menținute de Brexit - și restricțiile comerciale. „Mulți distribuitori au preferat să păstreze stocuri mari din anii anteriori, astfel că cererile în acest an au fost moderate”, a mai spus Kandziora.

În urma cifrelor înregistrate în cele opt luni amintite și a previziunilor pentru finalul de an, grupul Stihl continuă să rămână numărul 1 mondial în domeniu.


Drujba Stihl - oferte (LINK)

Europa de Est este una dintre regiunile cu cele mai importante creșteri pentru Stihl, cu excepția Rusiei, care încă nu și-a revenit după seceta din 2018. În general, în Europa de Est și Europa Occidentală, la mare căutare au fost produsele pe baterie și în mai mică măsură cele pe benzină. Și America de Nord și-a crescut ușor vânzările, în timp ce Africa este o piață cu potențial enorm de creștere pe termen lung.

În ceea ce privește numărul total de angajați ai grupului Stihl în lume, acesta a scăzut ușor, ajungând la 16.823 de persoane la începutul lunii septembrie.


Drujba Stihl - oferte

Stihl mizează în continuare pe transformare digitală, pe creșterea produselor pe baterii și o mai bună dezvoltare a segmentului online. Industria aparturii pentru sectorul forestier, unde intră și drujbele, și pentru sectorul grădinărit trece prin schimbări radicale. „Ne-am pregătit pentru această transformare prin investiții considerabile în formarea personalului și în tehnologii mai avansate în construirea bateriilor, a părților electronice și a roboticii. Vom continua pe acest drum și ne vom optimiza strategia”, a declarat Dr. Kandziora.


Drujba Stihl - oferte

Această investiție în digitializarea Stihl va fi însoțită de o serie de schimbări în politica de distriubiție și producție. Începând din această primăvară, de exemplu, compania va oferi clienților săi germani un magazin online de unde aceștia vor putea comanda direct produsele companiei.

Stihl este o companie germană înființată în 1926 în Cannstatt, lângă Stuttgart, Germania. Compania poartă numele celui care a înființat-o, Andreas Stihl. Crearea companiei coincide cu crearea primului motoferăstrău acţionat de un motor electric pentru tăierea buştenilor.


Drujba Stihl - oferte (LINK)

În 1929 a fost realizat primul motofierăstrău Stihl cu motor pe benzină pentru doi utilizatori, iar în 1950 a apărut prima drujbă acționată de o singură persoană. În 1971, Stihl devine cel mai mare producător de motoferăstraie din lume cu peste 340.000 unităţi produse pe an.

În prezent, Stihl este lider autoritar pe piața motofierăstraielor la nivel mondial, iar experiența dobândită în acest segment a fost utilă pentru compania germană, care a devenit un jucător important și în industria utilajelor de grădinărit: foarfeci pentru tuns gardul viu, suflante, tocătoare, maşini de tuns iarba, motocoase şi curăţătoare cu înaltă presiune.

#drujba #drujbe